Frescobaldi Tirrena Pasta wordt gemaakt in het beste terroir voor de teelt van oude granen, dankzij de symbiose tussen verse bodems, een mild klimaat en een briesje van de Tyrrheense Zee.
De minerale eigenschappen van de bodem, gecombineerd met de kennis van de familie Frescobaldi, geven deze pasta een uniek karakter. De natuurlijke droging van meer dan 72 uur behoudt de organoleptische eigenschappen van de oude granen. Het is handgemaakte, 100% Toscaanse authentieke kwaliteit.
De Frescobaldi Tirrena Pasta is een Semola-pasta (ook wel Durum of Griesmeel) van harde tarwe. Halfvolkoren en ongeraffineerd, het is daardoor rijker aan vezels, polyfenolen en vitamines wat superieure voedingskwaliteiten en een hoge verteerbaarheid garandeert. De gebruikte graansoorten zijn: Senatore Cappelli, Khorasan en Evoldur.
Tirrena is diep verbonden met Toscane. Het is ontstaan op de landgoederen van de familie Frescobaldi, die al meer dan 1000 jaar uitmuntendheid cultiveert met creativiteit en ervaring, innovatie en traditie. De tarwe wordt verbouwd en gemalen in Toscane. Het maken van pasta vindt plaats in Toscane.
Tirrena wordt verkregen volgens een natuurlijke verwerkingsmethode die al generaties lang wordt doorgegeven. De pasta wordt in brons getrokken en vervolgens langzaam gedroogd in statische cellen (van 72 tot 144 uur) bij temperaturen onder 38°C, om de organoleptische eigenschappen intact te houden. Dit geeft de pasta, naast de hazelnootkleur, een hoge verteerbaarheid en een buitengewoon vermogen om sauzen op te nemen. Het is precies dit soort verwerking dat Tirrena tot een levende pasta maakt, die naar tarwe ruikt.
De geschiedenis van de familie Frescobaldi begint meer dan duizend jaar geleden en is nauw verbonden met de geschiedenis van Toscane. Zij staan vooral bekend om hun prijswinnende wijnen en bekroonde Extra Vergine Olijfolie (ook te bestellen in ons assortiment). Deze diepe en voorouderlijke band heeft nooit gefaald: al 30 generaties lang combineert de familie Frescoaldi traditie en innovatie, altijd op zoek naar uitmuntendheid.. Frescobaldi is vandaag de dag een van de belangrijkste familieboerderijen in Italië. Een solide en dynamische realiteit die het beste uit het Toscaanse grondgebied weet te halen, door middel van een teelt die altijd respectvol is voor het milieu en de prachtige diversiteit van zijn landgoederen.
Gebruiksaanwijzing
Deze pasta is van topkwaliteit en het moet als zodanig worden behandeld. Ik zal proberen in de foto's voor elke soort/vorm een recept aan te bieden dat een beetje eenvoudig is, om de grondstof niet te veel te maskeren. Voor elke soort raad ik aan om het bij de groente te houden. In die groeven zie ik courgette gebakken met extra vierge olijfolie (ook van Frescobaldi en mee te bestellen in de webshop), chilipeper en een beetje munt heel goed passen. Parfum met een beetje saffraan direct verdund in crème. Geweldig resultaat gegarandeerd.
Of gewoon zoals de Italianen het is pure vorm eten: (Frescobaldi) olijfolie, zout, peper en parmezaanse kaas....
Ingrediënten:
Griesmeel van harde tarwe, water.
Allergenen:
Tarwe, bevat gluten. Kan sporen bevatten van eieren, soja, mosterd.
© 2024 www.wijnensmaak.nl - Powered by Shoppagina.nl