ONDERSCHEIDINGEN van de David Finlayson Camino Pinot Noir 2022 :
2024 Platter's Wine Guide - 41/2 sterren
2023 Mosaic Top 5 Pinot Noir Wine Awards - Winnaar
PROEF NOTITIES
Deze wijn is gemaakt van Pinot Noir, kloon 667, twee decennia geleden geplant op de berg Stellenbosch als experimenteel blok. In mijn zoektocht naar bijzondere en onontdekte locaties en wijnen, heb ik de druiven gevonden en hun pad gevolgd naar dit fantastische voorbeeld van welk potentieel er werkelijk bestaat voor Pinot Noir in Stellenbosch wanneer de juiste kloon in de perfecte locatie en terroir wordt ingepast. Een wijn om te rijpen en van te genieten wanneer de tijd echt rijp is voor de beloning.
BLEND INFORMATIE
De David Finlayson Camino Pinot Noir 2022 is gemaakt van 100% Pinot Noir
IN DE WIJNGAARD
Grondtype: Dieprode grindbodems op de berg Stellenbosch.
EXTRA INFORMATIE
Deze wijn betekent iets heel speciaals voor David als wijnmaker en maakt deel uit van zijn reis in het leven en wijn in Zuid-Afrika, vandaar de naam, Camino Africana, "The African Way".
De familie Finlayson staat synoniem voor moderne wijnbereiding in de Kaapregio. Drie generaties Finlayson's hebben een belangrijke rol gespeeld in de moderne wijnindustrie van de Kaap. Dr. Maurice Finlayson, een patholoog die oorspronkelijk uit Inverness in Schotland komt, startte het familiewijnbedrijf op de Hartenberg-boerderij in Stellenbosch. Hier begon zijn zoon Walter zijn carrière die hem naar Blaauwklippen zou brengen, waar hij twee keer de prijs van "Zuid-Afrikaanse wijnmaker van het jaar" won. Walter startte en bouwde Glen Carlou op in Paarl en kreeg in 1994 gezelschap van zijn zoon David. David kwalificeerde zich als wijnmaker aan de Elsenburg Agricultural College in Stellenbosch als Dux-student en reisde vervolgens de wereld rond om wijnbouwervaring op te doen, eerst in Australië (Peter Lehmann Wines) en vervolgens in Frankrijk in het wereldberoemde Chateau Margaux.
In 2004, na de verkoop van Glen Carlou, kocht David de boerderij Woodlands, een deel van de oorspronkelijke Edgebaston-boerderij, die aan de rand van de stad ligt op de hellingen van de Simonsberg die van noordoost naar zuidoost is gericht. Er werd besloten om de boerderij en wijnen te hernoemen naar Edgebaston, omdat dit het gebied in Engeland was waar zijn moeder was geboren en getogen.
David houdt toezicht op het dagelijkse beheer van de wijnstokken en de wijnbereiding met een directe hands-on aanpak.
Het pand heeft een diepe klei-bovengrond en schalie-ondergronden, uniek voor dit specifieke deel van Stellenbosch, dat wijnen produceert met een uitstekende structuur, klassieke stijl en mineraliteit.
Er zijn 22 hectare wijnstokken geplant op het terrein van 29 hectare.
Aangeplante rassen:
Chardonnay Sauvignon Blanc Kanton Semillon Viognier Syrah Kanton Mourvedre Tannat Merlot Cabernet Sauvignon Petit Verdot Cabernet Franc
In de eerste jaren van de ontwikkeling investeerde David zijn tijd en energie om ervoor te zorgen dat alleen het beste beschikbare wijnstokmateriaal werd geplant, gekoesterd en getraliedeerd.
In onze wijngaarden worden alleen organische meststoffen gebruikt, met als bronnen hormoonvrije melkveestapels en compostplaatsen.
© 2024 www.wijnensmaak.nl - Powered by Shoppagina.nl