Caparzo La Casa 2015 Brunello di Montalcino: (Let op: de foto geeft de jaargang 2013, maar het betreft hier de jaargang 2015).
Wanneer per 6 besteld, wprdt deze in OWC geleverd!!!
De Caparzo la casa 2015 Brunello di Montalcino DOCG Vigna la Casa kan worden beschouwd als een echt oenologisch juweel en niet alleen van Montalcino. De oorsprong van de naam LA CASA is afgeleid van het feit dat dit in het verleden een van de boerderijen was waar enkele boeren woonden in dienst van de eigenaren van Palazzo Montosoli, gelegen op een paar honderd meter afstand. De eerste vintage geproduceerd van de Brunello di Montalcino Vigna La Casa was 1977. In die tijd was er weinig bekend over terroir en werd er weinig aandacht besteed aan het concept van zonatie, dat pas de laatste jaren in Montalcino werd geïntroduceerd. Caparzo was in dit geval ook een geavanceerd bedrijf in het produceren van een van de eerste "Single Vineyard" Brunello di Montalcino in een van de meest bevoorrechte wijngaarden van de gemeente. Met de Brunello di Montalcino La Casa heeft Caparzo ook een andere mijlpaal gemarkeerd: dat hij een van de eerste bedrijven was die barrique in Montalcino introduceerde en erin slaagde een wijn te creëren met een zachte en elegante ziel. Brunello di Montalcino Vigna La Casa is het resultaat van een uniek gebied en drukt alle grote passie en lange ervaring van Caparzo uit in het produceren van uitstekende wijnen. WIJNGAARD LA CASA: De wijngaard La Casa, met zijn 5 hectare, is gelegen op de heuvel van Montosoli, 275 meter boven de zeespiegel, met blootstelling van zuid naar zuid-oost. De heuvel van Montosoli is geen grote heuvel, maar de lichte hoogte beschermt het zowel tegen mist als tegen voorjaarsvorst waardoor een onbetwistbare kwaliteit van de druiven mogelijk is. De bodem is van ski-clayey formatie, bekend onder de naam mergel en is uitgerust met een goede drainage. De wijngaard geniet van een uitstekende helderheid, een zeer belangrijk aspect voor dit gebied van de noordelijke helling van Montalcino, die lagere gemiddelde jaarlijkse temperaturen heeft dan andere hellingen.
Tehcnische fische van Caparzo La Casa 2015 :
ALCOHOLISCHE FERMENTATIE: duurt 7 dagen bij een gecontroleerde temperatuur tussen 28 en 30 ° C gevolgd door delestage en overpompen. Omdat het in de aanwezigheid is van bijzonder waardevolle huiden, wordt de periode van contact met hen met nog eens 10/15 dagen verlengd. MALOLACTISCHE GISTING: spontaan, bij een gecontroleerde temperatuur tussen 20 en 24 ° C, en onmiddellijk na het rekken. VEROUDERING IN HOUT: minimaal 2 jaar in hout. VERFIJNING OP FLES: minimaal 4 maanden. ALCOHOLGEHALTE: 14,00% vol. ZUURGRAAD: 5,14‰ VEROUDERING CAPACITEIT: meer dan 35 jaar. EERSTE PRODUCTIEJAAR: 1977 KLEUR: robijnrood, neigend naar granaat bij het ouder worden. BOEKET: doordringend boeket, zeer breed en gevarieerd, met herinneringen aan bessen, specerijen en vanille. SMAAK: droog, warm, goed uitgebalanceerd in zijn soberheid, ruim en volhardend. FOOD PAIRINGS: uitstekend met gebraden vlees, gegrild en aan het spit, wild, gestoofd vlees, oude kazen. SERVEERTEMPERATUUR: 18 ° C, beter als ontkurkt 1 - 2 uur voor het serveren Het Fuligni Estate strekt zich uit over ongeveer honderd volledig gecultiveerde hectaren land in een bijna continue strook aan de oostkant van Montalcino, waar historisch gezien de meest authentieke productie van Brunello ontstond. De wijnen, die veertien hectare beslaan, bevinden zich voornamelijk in Cottimelli, op hoogtes variërend van 380 tot 450 meter boven de zeespiegel. Hier behoort het land, dat voornamelijk naar het noordoosten ligt, volledig tot de geologische formatie Santa Fiora (mergel) van het Eoceen met een overwegend rotsachtig terrein. Andere wijngaarden die specifiek bestemd zijn voor de productie van Rosso di Montalcino en IGT-wijnen bevinden zich in het oosten, rond Villa San Giovanni a Semini, die dateert uit de 17e eeuw en vandaag een agriturismo is. Paolo Vagaggini, een van de beste en meest bekwame Sangiovese-experts in Toscane, zorgt voor de Fuligni-wijnen en onderhoudt de langdurige relatie tussen de Fuligni- en de Vagaggini-families die dateert uit de jaren zestig, toen Fuligni samenwerkte met Paolo's vader, Francesco Vagaggini. De speciale relatie met de familie Vagaggini is onlangs rijker geworden nu de jonge Jacopo Vagaggini, na zijn afstuderen in Oxford en gespecialiseerd in Bordeaux, begon samen te werken met zijn vader.
Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.