Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Geyerhof 2016 Goldberg

€ 39,50 (inclusief btw 0%)
Op voorraad - Levertijd 3
Omschrijving

Geyerhof 2016 Goldberg

Prachtige biologische Riesling uit het Kremstal in Niederösterreich, het belangrijkste wijngebied van Oostenrijk. Het Kremstal-gebied ligt aan beide zijden van de Donau, rond de stad Krems. De producent van deze heerlijke Riesling is het kwaliteitswijnhuis Geyerhof, waarvan de wijngaarden aan de zuidkant van de Donau liggen onder het beroemde Göttweig-klooster. Wijn is de focus van het dagelijks leven op Geyerhof. Vreugde en respect voor het leven bepalen de handelingen en werkwijze.

Het wijnhuis werd voor het eerst genoemd in het gemeentearchief in de 12e eeuw en is sinds de 16e eeuw in handen van de familie. Ilse en Josef Maier cultiveren hier sinds 1988 met passie 23 hectare wijngaarden volgens de biologische regelgeving. Sinds 2015 zijn Maria & Josef, de volgende generaties, toegetreden tot het familiebedrijf. lse Maier en haar zoon maken biologische wijnen bij Geyerhof in Kremstal die sappig en vriendelijk zijn.

De Geyerhof 2016 Goldberg komt van Riesling druiven van meer dan 85 jaar oude wijnstokken en er wordt slechts een zeer beperkt aantal flessen gemaakt (ca 500 flessen). Mooi fruit, zijdezachte dichtheid, ongelooflijk elegant, briljant, enorm opslagpotentieel komt uit een wijngaard Deze Riesling Goldberg is complex in de neus met rijp tropisch fruit, citrus, honing en munt. De wijn heeft een elegante zuurgraad en een enorme afdronk. Jong dronken, deze Riesling Goldberg is charmant en verlegen. Het is echter zeer voordelig om deze wijn een paar jaar te bewaren! De wijn is dan een vuurwerk van rijp fruit met hints van honing, rijpe abrikozen, meloen en fijne tonen van weidekruiden, delicate zuren en rijk aan extract; Sappig, vol finesse met een geweldige lange afdronk. Deze wijn kan veel gebruikt worden aan tafel bij de meeste gerechten van vis en zeevruchten, wit vlees, pittige Oosterse gerechten en een zoet dessert.

De Goldberg-wijngaarden liggen op zuidelijke hellingen met een uniek, zeer warm microklimaat. De wijnstokken zijn meer dan 85 jaar oud. De druiven worden eind oktober handmatig geoogst, waarbij de hele tros wordt geperst, waarna de natuurlijke gisting zeer langzaam plaatsvindt in roestvrijstalen tanks. Geyerhof kiest er altijd voor om de wijnen later vrij te geven, mede omdat hun natuurlijke gisting vaak traag is en de wijnen zich het jaar na de oogst dan ook niet zo goed presenteren.

Klik hier voor de verschillende wijngaarden van Geyerhof.

De wijn is biologisch gecertificeerd.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.